Steun ons en help Nederland vooruit

Tobias Grond

Kandidaat Statenlid

Voorburg

“Jij bent van de overheid: weet jij dan ook of ik mijn OV-studentenkaart langer geldig is omdat ik als tweede studie verpleegkunde doe?” Een vraag van mijn zusje vorige week. Ja, ik werk bij Rijkswaterstaat en ben kandidaat voor de Provinciale Staten. Maar nee, daarmee ben ik niet van alle regelingen op de hoogte binnen de overheid. Ik vind het een probleem dat de overheid voor veel mensen – vaak jongeren – ver weg staat. Dat het niet voelt alsof de overheid er voor hen is. Dat wil ik graag veranderen.

Mijn naam is Tobias Grond. Ik ben met mijn 25 jaar de jongste kandidaat in de top-10 en ben trots dat ik op plek 7 mag staan. Ik ben in Flevoland geboren (ondanks mijn Limburgse roots), in Gelderland opgegroeid, heb in Groningen en Utrecht gestudeerd en sinds drie jaar woon ik met veel plezier in Zuid-Holland. Juist omdat ik veel andere provincies goed ken, vind ik het leuk om Zuid-Holland te ontdekken: zowel buiten tijdens een wandeling, als bestuurlijk.

Ik geloof in een betere wereld, die met genoeg wil en doorzettingsvermogen bereikbaar is. Daarmee bedoel ik dat als we – wereldbewoners – met z’n allen écht ons best doen om samen vooruit te komen, ik ervan overtuigd ben dat we verrassend snel vooruitgang kunnen boeken. Deze overtuiging is voor mij een extra motivatie om mij kandidaat te stellen. En om mijn enorme ambitie van de eerste alinea hardop uit te spreken.

Om dat toch iets concreter te maken: het lijkt me leuk om uitdagingen waar de provincie voor staat te delen met studenten. Dan zal blijken dat de saaie vergaderingen wel degelijk over begrijpelijke problemen gaat. Ik wil opleidingen uitnodigen om deze vraagstukken in de vakken te verweven. Op mijn beurt kom ik vervolgens graag langs om over de uitkomsten te discussiëren. Hoe gaaf is het als jouw oplossing misschien wel in de Statenvergadering wordt besproken?! Ik wil hen serieus nemen, en hun inbreng meenemen. Ik wil de politicus zijn die écht luistert, om samen tot betere oplossingen te komen.

Meer van Tobias Grond