Steun ons en help Nederland vooruit

Als lid van scouting ben ik opgegroeid met de waarden: zorg goed voor de natuur, geef wat terug aan de maatschappij, en maak de wereld een stukje mooier. Ik krijg ontzettend veel energie van samen met anderen de handen uit de mouwen te steken. Vanuit die drive ben ik ook in de Provinciale Staten van Zuid-Holland verkozen: boordevol ambitie, passie en doorzettingsvermogen om op de lange termijn te werken aan verbeteringen in deze mooie provincie.

Portefeuille:
Energie – Klimaatadaptatie – Milieu (bodem, water & lucht) – Toerisme & recreatie – Jongerenparticipatie – Internationale zaken – Europa

Zuid-Holland is een mooie provincie, maar we kunnen het samen nog zoveel gezonder, mooier en sterker maken. Ik geloof er in dat je samen met elkaar het verschil kan maken. Daarom houd ik me in de Staten bezig met de portefeuilles energie, klimaatadaptatie, milieu, toerisme & recretatie, jongerenparticipatie, internationale zaken en Europa. Dit zijn voor mij thema’s waarmee we samen met elkaar echt een grote verandering teweeg kunnen brengen en onze provincie beter kunnen maken voor al haar inwoners!

In het dagelijks leven werk ik als adviseur Planvorming en Mobiliteit bij een groot advies- en ingenieursbureau. Daar werk ik aan projecten rondom ruimtelijke ontwikkelingen, visievorming en de omgevingswet. Dat doe ik vooral vanuit mijn expertise in bewonersparticipatie en beleidsontwikkeling. Ook als Statenlid wil ik op laagdrempelige en innovatieve manieren de provincie dichterbij haar inwoners brengen. Om een antwoord te vinden op de grote vraagstukken van onze tijd moeten we samen aan de slag. Niet alleen in de grote steden, maar ook juist in de kleine kernen. Met bekende gezichten, maar juist ook met jongeren. Inwoners zijn daarin dé expert, en weten wat voor hen belangrijk is in hun omgeving. Duurzame, culturele en sociale initiatieven moeten we daarom koesteren en waar mogelijk ondersteunen.

Naast het Statenwerk en mijn dagelijkse job ben ik actief vrijwilliger bij Scouting Nederland en de World Organization of the Scout Movement (Europe Region), waar we ons inzetten om via non-formele educatie kinderen en jongeren zichzelf te laten ontwikkelen. Daarnaast houd ik ervan om er met vrienden op uit te gaan,  schilder ik graag en ga ik zo af en toe nog eens langs bij de Jonge Democraten.

Meer van Laura Neijenhuis