Steun ons en help Nederland vooruit

Mijn naam is Kirsten Wilkeshuis. Ik woon in Den Haag met mijn zoon Sam (6) en dochter Linde (2) en mijn partner Wouter. Mijn passies: politiek, zen, koken, yoga, lezen, eten met vrienden. Mijn hart ligt bij: duurzaamheid, inclusieve samenleving en vrouwen- en meisjesrechten in de hele wereld. Mijn motto: practice what you preach.

Na al jaren als lid van D66 een sluimerend verlangen te hebben om politiek actief te worden en nu de kinderen (bijna) uit de luiers zijn, heb ik de stap gezet en kandideerde ik mij voor Provinciale Staten Zuid-Holland.

In mijn werk als plv. directeur bij Netbeheer Nederland houd ik me dagelijks bezig met samenwerking met en tussen de leden (energienetbeheerders) en met de Haagse politiek. Op dit moment is het Klimaatakkoord daar onze belangrijkste klus. Na mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de VU heb ik een proefschrift geschreven over het borgen van publieke belangen in nutssectoren. Na een aantal jaren als advocaat te hebben gewerkt, heb ik de overstap naar Netbeheer Nederland gemaakt.

Ik kijk ernaar uit om me bezig te houden met de toekomst van onze leefomgeving in Zuid-Holland. Mijn focuspunten zijn de circulaire economie en een volledig duurzaam Zuid-Holland in 2050 op een betaalbare manier met een rol voor iedereen. In mijn ogen is daarvoor goede samenwerking cruciaal. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Een schone economie in de meest dichtbevolkte provincie in Nederland met bovendien grote industrie en een zeehaven zijn een enorme uitdaging. Ik geloof er volledig in dat we dat gaan bereiken als we dat willen. De politiek op alle niveaus heeft een belangrijke rol om met lef, visie en in verbinding ervoor te zorgen dat inwoners, bedrijven en andere organisaties de transitie naar een schone economie samen mogelijk maken. Daar ga ik graag mee aan de slag!

Portefeuille: Economie & innovatie, Natuur, Landbouw, Klimaatadaptatie, Toerisme & recreatie

 

 

Video – Visie 2050

Meer van Kirsten Wilkeshuis