Steun ons en help Nederland vooruit

Juliët van Oudenhoven

Statenlid | woordvoerder omgevingswet, kantoren & detailhandel, toerisme & sport, MRDH, cultureel erfgoed

Den Haag

Sinds  oktober 2016 ben ik Statenlid. Met veel enthousiasme ben ik toen begonnen aan het bijzonder vak van volksvertegenwoordiger in Zuid-Holland. Voor D66 was ik al actief binnen de afdeling Den Haag en was campagnecoördinator van de Statenverkiezingen in 2015. Ik ben een Wagenings Voedingkundig ingenieur met ervaring in bedrijfsleven en non-profit sector, met deze ervaring probeer ik weer andere aspecten mee te nemen in het debat.

De onderwerpen die in de provincie spelen spreken me aan – uiteindelijk heeft de provincie een belangrijke inbreng in de directe kwaliteit van onze leefomgeving. Natuurlijk de energietransitie en behoud van het groen, dat in onze drukke provincie altijd onder druk staat, maar ook leegstand van kantoorpanden of bedrijfsterreinen en de kust. Binnen mijn portefeuilles ga ik graag het debat aan op basis van argumenten en houd de focus op de hoofdlijnen met onze D66 waarden altijd in gedachten.

Een belangrijk aspect voor mij is ook het contact met lokale afdelingen en ga ik graag op werkbezoek om onze mooie provincie nog beter te leren kennen en informatie mee te nemen in de Staten. Naast mijn gezin, breng ik graag veel tijd buiten door, met sporten, wandelen en andere activiteiten.

Meer van Juliët van Oudenhoven