Steun ons en help Nederland vooruit

Jeroen Heuvelink

Vice-fractievoorzitter

Bergschenhoek

Toen ik afscheid nam als wethouder in Lansingerland riep ik “het is geen afscheid van de politiek.” Waarop iemand beweerde dat in de politiek oude koeien altijd kans maken op een comeback. Dat bleken wijze woorden.

Portefeuille
Cultureel erfgoed – Cultuurparticipatie – Mobiliteit (m.u.v. OV & fiets) – Vervoer – Luchtvaart – Rijnlandroute – Financiën – Economie & innovatie – Renovatie provinciehuis

Ik ben Jeroen Heuvelink, vader van twee tieners. Toen de tweede op komst was zijn mijn vrouw en ik eind 2007 van Leiden verhuisd naar de Vinex van Bergschenhoek. Een goede omgeving voor de kinderen, maar best wel conservatief. Daarom hebben we met een aantal mensen in 2009 D66 in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp opgericht. Met succes, in 2010 kwamen we in de gemeenteraad en in 2014 in het College. In Lansingerland hebben we hard gewerkt aan goede kansen voor onze kinderen en hebben we duurzaamheid op de kaart gezet. Een dankbaar thema voor een groeigemeente. Maar ik heb daar ook geleerd dat zonder de juiste inzet van de provincie we die duurzame samenleving niet gaan halen.

En we staan voor grote opgaven. Een voorbeeld is de grote woningbouwopgave in Zuid-Holland. Tot 2040 moeten er een 240.000 woningen gerealiseerd worden. Een enorm aantal. Natuurlijk willen we dat al deze woningen van gas los zijn, nul op de meter zijn en ontsloten zijn met OV en niet alleen maar met de auto bereikbaar. Maar er is meer. We moeten ook de bouwopgave gebruiken om onze steden en dorpen vitaal te houden. Steden als Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer hebben woningbouw nodig om economische en sociaal veerkrachtig te blijven. Kleinere kernen in het landelijk gebied hebben bouwruimte nodig zodat hun jeugd ook een plekje heeft om te wonen. Dat betekent vooral binnenstedelijk bouwen. Op die manier kunnen we ook de kwaliteiten van ons mooie landschap voor de toekomstige generaties behouden.

Meer van Jeroen Heuvelink