Steun ons en help Nederland vooruit

Janelle Bade

Statenlid & fractiesecretaris | woordvoerder ruimtelijke ordening, landbouw & recreatie

33 jaar

Leiden

Sinds 2015 ben ik Statenlid. Ik heb letterlijk aan de wieg van het coalitie-akkoord gestaan omdat ik het genoegen had namens D66 mee te mogen onderhandelen. Als woordvoerder Ruimtelijke Ordening zijn de debatten en besluiten over windmolenlocaties tot nu toe het pittigst geweest: veel belangen, grote impact en nog geen best practises. De ontwikkeling van Visie Ruimte en Mobiliteit naar Omgevingswet volg ik samen met mijn collega Juliet van Oudenhoven. Vanaf februari 2017 ben ik gestart met de woordvoering voor recreatie en duurzame landbouw.

Het actief meedoen en meebeslissen in onze maatschappij vind ik belangrijk en leuk. De mensen en het systeem intrigeren me. Daarom ben ik Statenlid en bestuurskundige. Na 6 jaar gewerkt te hebben als bestuursadviseur bij gemeente Leiden, werk ik nu sinds juni 2016 bij het Rijk, momenteel in de rol van manager. Jezelf blijven met ruimte voor een lach en spontaniteit, zo ben ik en dat wil ik laten zien. Juist in de soms zo traditionele omgeving van politiek en bestuur.

Met veel plezier kandideer ik mij ook voor de Statenverkiezingen maart 2019. In 2015 voerde ik campagne voor grenzeloze samenwerking in de provincie (een opgave-gerichte benadering) en voor meer jongeren én vrouwen in de politiek. Het belang van deze punten is anno 2018 niet in waarde afgenomen. Bovendien weet ik als huidig Statenlid voor welke ruimtelijke opgaves Zuid-Holland nog staat, o.a. een woningbouwopgave van ca 200.000 woningen tot 2030. Werk aan de winkel en reden genoeg om mij te kandideren voor een volgende periode!

Een stem op mij betekent 1. aandacht voor meer jongeren en vrouwen in de politiek 2. grenzeloze samenwerking: over (gemeente-/provincie)grenzen, hokjes of beleidsterreinen heen samenwerken 3. Én, ook met de grote woningbouwopgave in het vooruitzicht, open ruimtes open laten en nog meer aandacht voor groen.

Portefeuille
Ruimtelijke ordening, landbouw & recreatie

 

Meer van Janelle Bade