Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Masterclass Wie het beste verhaal vertelt, wint.

Donderdag, 5 maart, 2020 in Den Haag

Aansprekende en kristalheldere boodschappen vertellen, is cruciaal voor iedere politicus of campaigner. Toch maken we onze politieke verhalen vaak lastig en afstandelijk. Sluiten politici te weinig aan bij de belevingswereld van de kiezer. Schenden we vrijwel iedere ...

Aansprekende en kristalheldere boodschappen vertellen, is cruciaal voor iedere politicus of campaigner. Toch maken we onze politieke verhalen vaak lastig en afstandelijk. Sluiten politici te weinig aan bij de belevingswereld van de kiezer. Schenden we vrijwel iedere regel waar een goed verhaal aan moet voldoen. Dat kan anders.

Deze Masterclass is zeker net zo interessant voor iedereen, die werkzaam is in een private of publieke omgeving. We nemen deze avond de politiek als voorbeeld.

Onze trainer deze avond is Kevin Beenhouwer, op het landelijk bureau van D66 Manager Campagne & Communicatie. Hij vertelt je hoe een aansprekender politiek verhaal opgebouwd wordt in minder dan 15 minuten. En hoe je met die structuur een speech van een uur kan schrijven, maar datzelfde verhaal kan vatten in een enkele tweet. 280 of 28000 tekens, het verhaal en de structuur blijft hetzelfde. Zo wordt je politieke boodschap niet alleen veel krachtiger, je bespaart ook nog heel veel tijd én kan veel zichtbaarder worden met al je aansprekende communicatie.

Of het werkt? Ja. Hiermee won Trump van Clinton. Leave van Remain. Groeide D66 van 3 tot 19 zetels door de Nu Vooruit-campagnes. En is iedere film van Disney of James Bond een succes. 

In deze sessie leert hij je hoe en waarom en geeft hij je concrete handvatten om net zo succesvol te worden.

Informatie, kosten en aanmelden

Voor nadere informatie kan je terecht bij bestuurslid Ange de Beer, met in haar portefeuille Talentontwikkeling en Opleiding.

Aanmelden kan via: angedebeer@d66denhaag.nl. Vermeld bij aanmelding je naam, emailadres en telefoonnummer. Geef ook aan of je lid bent van D66 Den Haag.

 

5 maart

20:00 uur

Landelijk Bureau D66, Lange Houtstraat 11, Den Haag