Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 13 december 2021

D66’er uit de regio: Jop van der Pijl

De D66’er van deze maand is Jop van der Pijl. Jop is de jongste lijsttrekker van Zuid-Holland in Nieuwkoop. Diny Beverwijk interviewde hem over de gemeenteraadsverkiezingen en hoe het is om jonge kandidaat te zijn.

 

 

Mijn naam is Jop van der Pijl en ik ben lijsttrekker van D66 in Nieuwkoop. Ik ben de op een na jongste lijsttrekker van D66 in heel Nederland en mijn leeftijd wil ik als iets positiefs gaan inzetten in de campagne. Ik ben 21 jaar oud en voordat ik 50 jaar ben zal de wereld er heel anders uitzien dan vandaag.

Van mijn generatie wordt veel verwacht. Het klimaat wacht niet op ons. Ik wil hier in Nieuwkoop samen aan gaan werken. Evenals het feit dat er haast geen appartementen voor jongeren, alleenstaanden en senioren te vinden zijn. Met een prachtig verkiezingsprogramma gaan we de volgende verkiezingen aan. Een top team heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan de inhoud en het staat als een huis.

Vanuit mijn rol als lijsttrekker heb ik mij enorm ingezet in het vergroten van het aantal actieve leden. Ik heb hiervoor met alle bestaande leden een rondje gelopen, ben zelf in mijn omgeving gaan speuren en vroeg lokale inwoners wie zij als ‘D66’er’ zien. Daarvanuit hebben wij nu een groter team dan ooit te voren. En onze kandidatenlijst is stukken langer dan tijdens alle voorgaande verkiezingen.

Met het nieuwe team dat er nu staat, de grote hoeveelheid leden, het prachtige verkiezingsprogramma en de mooie kandidatenlijst ga ik straks de verkiezingstijd in. Ik ga mij inzetten voor het Nieuwkoop van morgen.

Wil je met mij in contact komen? Dat kan via Instagram of e-mail!
📲 @JopvdPijl
💌 Jop@D66Nieuwkoop.nl