Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 november 2021

Werkbezoek Alphen aan den Rijn

Afgelopen woensdag is de fractie op Nationale Werkbezoekendag op bezoek geweest bij de afdeling D66 Alphen aan den Rijn. Ontzettend leuk om weer op pad te zijn in onze provincie en in het bijzonder in Alphen, waar veel thema’s spelen die ook op provinciaal niveau belangrijk zijn; zo hebben we het gehad over infrastructuur, natuur en woningbouw.

Vanuit het gemeentehuis vertrokken we op de fiets door de stad richting het Rietveld. Onderweg kwamen we langs veel plekken die nu flink worden vernieuwd. Het winkelcentrum de Aarhof wordt compleet vernieuwd. Een mooie plek om straks te winkelen, werken en wonen. Hier worden ruim 300 nieuwe woningen gerealiseerd waarvan 50% voor het middensegment. Ook in Alphen is de woningcrisis een grote opgave.

 

 

 

 

 

Vervolgens zijn we langs verschillende nieuwbouwprojecten naar het Rietveld gefietst. In het Rietveld zijn we in gesprek gegaan met leden van de Werkgroep Zaans Rietveld die ons hebben rondgeleid. Het Rietveld is een polder vlak onder de stad Alphen aan den Rijn. De polder wordt in verschillende opties door het Beter Bereikbaar Gouwe project aangeduid als mogelijke locatie voor een nieuwe weg, tot verbazing van de Werkgroep. Het Beter Bereikbaar Gouwe project is een project mede opgezet door de provincie Zuid-Hollandsamen met verschillende gemeenten in de regio.

De regio kampt met veel capaciteitsproblemen op de wegen, en met het groeiende aantal inwoners en bedrijvigheid, is het belangrijk dat er een oplossing komt. Daarom onderzoekt Beter Bereikbaar Gouwe nu opties voor een nieuwe weg vlak langs het spoor tussen Boskoop en Alphen. Hiermee wordt echter wel een deel van de polder aangetast, een plek waar veel wordt gerecreëerd. Het is goed om deze plek met eigen ogen te zien en de inwoners gehoord te hebben. De fractie neemt de indrukken van dit bezoek mee in de vergaderingen.

 

 

 

 

 

Na het Rietveld is er teruggefietst naar de stad. Wat opviel: onderweg had de fiets bijna overal voorrang. Een goede zaak! Op het gemeentehuis kreeg de fractie van medewerkers van de gemeente Alphen aan den Rijn een presentatie over de plannen voor nieuwe woonwijken in de Gnephoek en Noordrand. Goed om ook dit perspectief vanuit Alphen mee te nemen in onze fractievergaderingen.

Veel dank ook voor D66 Alphen aan den Rijn die ons hartelijk hebben ontvangen. Wil jij als D66 afdeling de provinciale fractie ook eens op bezoek hebben? Stuur ons dan vooral een mailtje!