Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 oktober 2021

Vacatures Regionale Talentencommissie D66 Zuid-Holland

Enthousiaste talentscout, bekend met partij en politiek

Talenten zijn de basis voor toekomstig succes. Het is dan ook essentieel de beschikbare talenten in onze regio te kennen en te helpen bij het vinden van hun weg binnen D66.

 

 

De Regionale Talentencommissie Zuid-Holland ondersteunt hierin het regiobestuur en heeft als belangrijkste taken:

  • Het contact leggen met talenten in de regio en hen adviseren over hun mogelijkheden in de partij.
  • Het inventariseren van beschikbare talenten en gegadigden voor mogelijke toekomstige functies in zowel de politiek als de vereniging; w.o. de intake voor en het beheer van een regionale wethouderspool.
  • Het faciliteren van talentontwikkeling, o.m. door i.s.m. grotere afdelingen in de regio opleidingen en trainingen te ontwikkelen en organiseren, die ook kleinere afdelingen aan hun leden kunnen aanbieden.
  • Het inventariseren van beschikbare talenten en gegadigden voor kaderontwikkeling en het beoordelen en doorgeleiden van voordrachten van kandidaten voor landelijke programma’s, zoals het Driebergentraject.

Het gaat daarbij om zowel het vinden van het talent als het behoud ervan, zonder de eigen verantwoordelijkheid van het individu over te nemen.

De regionale talentencommissie werkt intensief samen met de talentencommissies van grote(re) afdelingen, met andere regionale talentencommissies en de landelijke talentencommissie.

Leden van de talentencommissie combineren affiniteit met talentscouting, -coaching en -ontwikkeling, met inzicht in de gang van zaken in de vereniging en in de politiek.

Het lidmaatschap van de commissie vergt een gemiddelde tijdsinvestering van circa 1 tot 2 uur per week. De benoeming is door het Regiobestuur en is voor een periode van drie jaar.

Meer informatie over de talentencommissie is te vinden op deze pagina van de site van D66 Zuid‑Holland.

Interesse? Stuur een reactie voor 24 november aan talent@d66zuidholland.nl. We hopen op een mooie start begin volgend jaar.