Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 juli 2021

D66’er uit de regio: Victor Plat

“Afgelopen drie jaar ben ik actief binnen D66 als bestuurslid, waarvan de laatste maanden als ad interim voorzitter van de thema-afdeling Digitaal66“, vertelt Victor Plat. “In het dagelijks leven werk ik als adviseur op het gebied van digitalisering en informatie bij de gemeente Den Haag. “Zuid-Holland ken ik goed doordat ik ben opgegroeid in Alphen a/d Rijn, heb gestudeerd in Leiden en Rotterdam en inmiddels in Den Haag woon.”

 

“Onze provincie kent een mooie diversiteit aan landschappen (van strand, tot bos en polder; van lintdorpen tot steden) en ik mag daar dan ook graag doorheen fietsen. Naast werk en D66 maak ik muziek als gitarist in een lokaal bandje en probeer ik m’n immer groeiende boekenkast uit te lezen.”

Actief geworden voor D66..?(wanneer, hoe, waarom?)
“Ik ben in 2009 lid geworden van D66. Ik raakte al vroeg in mijn studie politiek ge├»nteresseerd en met de genuanceerde inhoudelijke toon van Pechtold was de keuze voor mij simpel. In de eerste jaren voelde actief worden nog als een grote drempel, gelukkig heb ik later geleerd dat er voor iedereen die dat wil, plek is in onze partij.”

“In 2016 ben ik betrokken geraakt bij de afdeling Alphen a/d Rijn als fractieondersteuning”, vervolgt Victor. “Iets wat ik iedereen kan aanraden die actief wil worden binnen onze partij. Na mijn verhuizing uit Alphen wilde ik iets binnen D66 blijven doen en heb ik me gekandideerd voor bestuurslidmaatschap van de landelijke thema-afdeling Digitaal66. In deze thema-afdeling houden we ons bezig met de politieke agendering van onderwerpen rondom digitalisering, data, privacy, AI en technologische infrastructuur. Op dit moment ben ik trotse voorzitter van Digitaal66 en kijk uit naar alle mooie producten die we met jullie mogen delen, zoals de handreiking voor de lokale partijprogramma’s voor de GR22.”

Hoe denk jij dat de regio zich kan versterken?
“De nieuwsbrieven van de regio zien er altijd tip-top uit en ik vind dat we elkaar al veel beter op de hoogte houden dan enkele jaren geleden. Vanuit de thema-afdelingen zie ik dat we elkaar soms nog wat beter kunnen vinden. Mijn oproep is dan ook om samen te kijken hoe we de digitale onderwerpen in zowel de regio als geheel, als bij lokale afdelingen beter kunnen ondersteunen. Vanuit Digitaal66 weet ik dat er veel leden zijn die graag meedenken over lokale vraagstukken, iets wat met de lokale verkiezingen in het zicht steeds belangrijker wordt. Ik ga daar graag met jullie over in gesprek de komende tijd!”