Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 juli 2021

Bericht van regiovoorzitter Robert van Zijl

Vorige maand schreef ik dat de samenleving weer langzaam op gang komt. De corona-maatregelen werden versoepeld en terrasjes mochten langer open. Als leden van het bestuur van Zuid-Holland was dit aanleiding om meteen een borrelafspraak te maken. En elkaar eindelijk eens live te ontmoeten. Sommige leden van het bestuur kennen elkaar alleen maar via de webcam.

Inmiddels is het tij weer gekeerd. Op 9 juli heeft een nieuwe persconferentie plaatsgevonden. Deze persconferentie was een stuk pessimistischer. Het aantal besmettingen loopt snel en hoog op. De boodschap van de persconferentie was dan vooral ook gericht op het aanscherpen van de geldende maatregelen: “Zo gericht mogelijk om het virus te beteugelen, de kwetsbaren te beschermen en de zorg niet verder te belasten”, zo voegde Rutte toe en erkende de teleurstelling voor de getroffen sectoren. De geplande borrel van het bestuur is daarom ook uitgesteld tot na de zomer.

Voor de meesten van jullie staat de vakantie voor de deur. Een vakantie waar we met z’n allen aan toe zijn. Even er tussen uit, even geen zoomvergaderingen meer. En ook even de landelijke  formatieontwikkelingen laten voor wat ze zijn. Na de zomer pakken we het wel weer op! Door de aanscherping van de coronamaatregelen zal de vakantie niet zo uitbundig zijn als gehoopt. Toch wens ik jullie allen namens het bestuur en de fractie een mooie zomerperiode toe. Geniet van een heerlijke en welverdiende vakantie!