Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 3 februari 2021

Bericht van fractievoorzitter Ria Oosterop

Een memorabele dag in de Zuid-Hollandse Staten. Het gebeurt immers niet zo heel vaak dat een Statenlid een initiatiefvoorstel indient. Fractielid Laura Neijenhuis diende een initiatiefvoorstel in om ook in onze provincie een Jongerenraad in te stellen. Een voorstel dat nauwkeurig werd voorbereid door een klankbordgroep, waarin ook Tobias Grond (de nummer 8 op onze kandidatenlijst) een belangrijke rol speelde. 

 

Ik weet zeker dat Laura naam heeft gemaakt met haar initiatiefvoorstel, ook al werd het uiteindelijk niet aangenomen. Je zou kunnen zeggen dat zoiets het lot is van een oppositiepartij. Maar dat is niet altijd en overal een feit. In Zuid-Holland heeft de coalitie een krappe meerderheid (1 stem) en we ervaren regelmatig dat afspraken worden gemaakt over hoe zal worden gestemd. Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig welke ervaringen andere fracties, die in de oppositie zitten, of juist niet, hebben.

Inmiddels is duidelijk dat het coronavirus ons voorlopig nog wel in de greep houdt. Digitaal vergaderen lijkt het nieuwe normaal te worden, maar eerlijk gezegd verlang ik er enorm naar om het debat weer fysiek te kunnen voeren en mensen live te ontmoeten. Hetzelfde geldt ongetwijfeld voor jullie.

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de campagne. Het lijkt misschien nog ver weg, maar de landelijke verkiezingen zijn al over minder dan 6 weken. Normaal gesproken zouden we elkaar ‘op straat’ treffen, maar ook dat is anders. Brievenbussen (zonder nee/nee sticker) vullen kan nog wel en dat moeten we dan ook maar doen. Mochten afdelingen hulp nodig hebben dan is de Statenfractie graag bereid een hand te helpen.

We zien, denk ik, allemaal uit naar de uitslag van de landelijke verkiezingen. Tot die tijd: blijf gezond!

Ria Oosterop
fractievoorzitter Zuid-Holland