Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 december 2020

D66’er van de maand: Inez Klapper

Ik kreeg een berichtje dat ik D66’er van de maand zou zijn. Wat gaat dat snel binnen de partij ;-) Op 26 november als voorzitter gekozen van het nieuwe bestuur D66 Groene Hart en nu dan al deze ere titel! 

Ik ben Inez Klapper en heb samen met mijn man 6 kinderen en 2 kleinkinderen. Onze kinderen zijn sinds maart van dit jaar allemaal de deur uit aan het studeren of aan het werk. Ik mis de tijd van drukte. Geen dag hetzelfde en tegelijkertijd merk ik dat ik ook enorm geniet van de nieuwe werkelijkheid. Op een afstand mee blijven denken en doen, en als het nodig is er voor hen te zijn.

Mijn carrière begon eigenlijk al faciliterend aan de politiek. Ik was P&O-functionaris bij de organisatie van de Tweede Kamer. Daarna heb ik veel jaren in de gezondheidszorg gewerkt en heb 17 jaar geleden de overstap gemaakt naar het hoger onderwijs. Altijd in leidinggevende functies. De rode draad in mijn carrière is mijn visie op leiderschap: de jaren negentig een zorgorganisatie ingericht met zelfsturende teams en tegenwoordig bestuur ik de Pabo van de Haagse Hogeschool op basis van waarderend leiderschap. Als leider wil ik professionals ruimte geven binnen gestelde en samen geformuleerde kaders. De slogan ‘Laat iedereen vrij en niemand vallen’ spreekt mij daarom ook enorm aan.

Totdat we te maken kregen met corona zijn jaren in onze huiskamer op zondagmiddag ‘Thuis bij’ bijeenkomsten georganiseerd voor leden van de Alphense D66-achterban. Tijdens deze middagen zijn vele inhoudelijke discussies gevoerd over diverse politieke thema’s die spelen in de regio en er werd er ook een goed glas wijn gedronken. Daarnaast sluit ik een aantal keer per jaar aan bij de klankboardgroep ‘sociaal domein’ waar we samen met het Alphens D66-raadslid Maurits de Vries de dialoog voeren over de thema’s die op dat moment spelen en wij leveren hem input voor zijn raadswerk.

Begin november besloot ik mij kandidaat te stellen voor een nieuw regionaal bestuur. Samen met gelijkgestemden gaan bouwen aan iets nieuws. Er ontstond een organisch proces. Ik heb mensen uitgenodigd met mij de sprong te wagen om aan deze uitdaging te beginnen. Ook anderen democraten meldden zich aan om mee te doen. Het was spannend en het voelde goed!

Vanaf 26 november is het zover. De leden van het nieuwe bestuur voor Alphen aan den Rijn, Bodegraven & Reeuwijk,  Kaag & Braasem en Nieuwkoop zijn gekozen. Diezelfde avond kregen we ook een nieuwe naam: ‘Het Groene Hart’. Een mooie club nieuwe mensen die de eer hebben om het gedane werk van alle voorgangers uit de gemeentebesturen verder vorm te gaan geven en met elkaar te verbinden. Onze eerste strategische sessies hebben we achter de rug. En juist nu, tijdens deze hectische opstartperiode merk ik dat ik een goede en enthousiaste club democraten om mij heen heb gekregen die de verbinding gaan maken en plezier hebben in politiek.

We laten, ook in onze nieuwe afdeling,  iedereen vrij, maar niemand vallen!