Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 november 2020

D66’er uit de regio: Charlotte Pronk

Mijn naam is Charlotte Pronk (39 jaar). Ik ben sinds 2017 woonachtig in Leiden. In het dagelijks leven werk ik als Compliance Officer bij een regionale zorgverzekeraar in de buurt. Ik ben bijna tien jaar lid van D66 en heb diverse dingen binnen de vereniging gedaan.

 

Eerst was ik met name lokaal actief in Amsterdam Zuid als bestuurslid, in de tijd dat ik daar nog woonde. Destijds hebben we geholpen bij verschillende campagnes en telkens (monster-) zeges behaald. Dat smaakte naar meer! Later heb ik deelgenomen aan Route66 en leerde ik de partij in de volle breedte kennen.

In 2016 ben ik met veel (oud-) Routers in Amerika gaan campaignen voor Hillary. Niet namens D66, maar gewoon als vriendengroep, die bij dit historische moment aanwezig wilde zijn. Als vrouw zag ik niets liever dan dat de Amerikanen geschiedenis zouden schrijven met een vrouwelijke kandidate als winnaar. Helaas was de afloop toen minder fortuinlijk dan nu in 2020! Desalniettemin was het een enorm interessante ervaring en koester ik aan de reis mooie herinneringen.

Het enthousiasme en de energie die vrijkomt in campagne tijd is iets magisch. Als je dat tot het einde weet vast te houden en met de groep het werk weet te verzetten, dan vervult dat je met trots.

Ook nu begon het weer te borrelen bij me. Ik heb me opgegeven voor de grassrootcampagne van TeamKaag. Deze campagne zorgt voor meer zichtbaarheid voor de mens Sigrid Kaag. Wat onderscheidt haar van de anderen? Wat maakt haar een goede leider? De campagne kijkt sterk naar de vorm die Sigrid hanteert in haar werkzaamheden. Ze is een verbinder én heeft een duidelijke visie waar ze met ons land naar toe wil. Dat spreekt me enorm in haar aan.  En, niet onbelangrijk, ook hier in Nederland wordt het tijd voor een vrouwelijke premier.

Op dit moment ben ik één van de medetrainers om regionale en lokale aanspreekpunten te equiperen in hun basisbehoeften om lokaal de campagne te ondersteunen.  Daardoor bemerk ik dat ik ditmaal weer over de regio’s heen kijk. We proberen met elkaar een olievlek te bewerkstelligen die zich verder uitbreidt. Ik ben blij te zien dat overal in het land enthousiastelingen op staan. Met het netwerk van deze campagne hopen we iedereen, waar je ook woont, bij de campagne te betrekken. Samen voeren we de campagne waar we allemaal in geloven. Overigens, deze campagne staat naast de D66 campagne. Beide campagnes versterken elkaar in het doel om meer stemmen te vergaren op 17 maart 2021. Heb je interesse? Meld je dan graag aan via de website www.kieskaag.nl.