Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 oktober 2020

D66’er uit de regio: Emre Hoogduijn

Mijn naam is Emre Hoogduijn, ik ben negentien jaar en woon in het mooie Dordrecht. Ook al kom ik uit een gezin van ‘niet-stemmers’’, ben ik sinds mijn zestiende lid van de Jonge Democraten en D66. Sindsdien doe ik binnen D66 een aantal dingen. Van praten over diversiteit binnen én buiten onze partij, tot het actief bijdragen aan campagnes.

Ook heb ik samen met anderen de jongerencampagne van de #IkKiesKaag-campagne op mogen zetten, die binnenkort van start gaat. In 2019 werd ik uitgeroepen tot Jongere van het Jaar. Een mooie titel, al zeg ik het zelf. Afgelopen Februari kreeg ik daar ook nog eens de Winq Youth Diversity Award bij. Dit omdat ik mij sinds mijn ‘coming out’ inzet, samen met het COC en het GSA Netwerk, voor jongeren die moeite hebben met hun zelfacceptatie en het niet durven om uit de kast komen. Een belangrijk onderwerp voor mij, waarin ten grondslag het begrip vrijheid staat. Vrij om jezelf te zijn.

Ik ben trots op mijn afdeling, D66 Dordrecht. Na een lastige periode zijn we concrete stappen aan het zetten richting een mooie en goed functionerende afdeling. Er is een hoop nieuwe energie en motivatie om er wat van te gaan maken en ik kijk uit naar waar het ons gaat brengen. Ik ben trots op ons ambitieuze concept-verkiezingsprogramma en de bijdrage die iedereen daaraan heeft geleverd. Ik ben trots op alle leden uit onze regio die nu al hebben aangegeven een actieve bijdrage te willen leveren aan de campagne richting TK2021. Ik ben dus erg trots, kan je wel zeggen! Ik denk wel dat onze regio soms nog een kans laat liggen waar het gaat om de waarborging van inclusie en diversiteit bij bijvoorbeeld talentontwikkeling. Alleen samen maken wij van onze partij een partij die écht inclusief is, maar dan moet daar wel oog voor zijn.