Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 september 2020

D66 maakt weg vrij voor uitbreiding erfgoedlijnen

Juist in deze voor de cultuursector lastige tijd vinden wij dat bij de verdere ontwikkeling van erfgoedlijnen álle opties open moeten liggen. D66 diende vandaag een amendement in dat door de Provinciale Staten werd aangenomen.

 

“Het huidige Statenvoorstel geeft onvoldoende ruimte voor toekomstige kansen om nieuwe erfgoedlijnen op te zetten en te ontwikkelen”, licht woordvoerder Laura Neijenhuis toe. “Naar aanleiding van de Verkenning Erfgoedlijn Maritieme Industrie, maar ook andere onderwerpen uit het coalitieakkoord, zoals Hollandse steden en religieus erfgoed, zijn er veel kansen voor ontwikkeling. Het is zonde als de provincie die laat liggen. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat de erfgoedlijn Goeree-Overflakkee nu kan worden uitgebreid richting Voorne Putten en de Hoeksche Waard. Ik ben blij dat we dit vandaag hebben bereikt.”