Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 1 juli 2020

Op de woelige baren

Traditiegetrouw zit bestuurslid Bastiaan Winkel tussen Kerst en nieuwjaar met zijn laptop op schoot om de vakanties voor het komende jaar in te plannen. “Onze vaste adresjes, zoals de agroturismo van vrienden van ons in het Zuid-Italiaanse Puglia, wisselen we graag af met nieuwe ontdekkingen.”

 

“Zo hebben we in 2019 een fantastische rondtocht in Spanje en Portugal gemaakt, waarbij we allemaal paradores (tot hotel omgebouwde rijksmonumenten zoals kerken, fabrieken, kastelen en paleizen) hebben bezocht. We gaan altijd graag naar Frankrijk, waar we twee jaar hebben gewoond, en naar Italië. De laatste jaren begint ook Spanje te trekken.

Alsof ik een voorgevoel had, is die planning er afgelopen december niet van gekomen. Een voorgenomen bezoek aan vrienden in Frankrijk in combinatie met vergaderingen van de VN en de Raad van Europa in Genève en Straatsburg viel door corona in het water. En dus lonkt vakantie in eigen land, en zelfs in eigen provincie!

Vanuit Willemstad (nét Noord-Brabant) staat er nu een week zeilen op het programma. Met onze vaste zeilboot, een Hanse 325, is het heerlijk om te varen op Hollands Diep, Haringvliet, Volkerak, Grevelingen en bij goed zeilweer ook op de Oosterschelde. Genieten van het water, de natuur, de wind en leuke kuststadjes en -dorpjes aan zowel Zuid-Hollandse als aan Zeeuwse kant. Even geen politiek, geen corona en geen dagelijkse beslommeringen. Alleen de natuurkrachten en wij samen.”