Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 1 juli 2020

D66’er uit de regio: Lydie Vellema

Lydie Vellema was al tijdens haar studie bestuurskunde actief in de politiek. In haar jonge jaren binnen de JOVD. Terug naar Oegstgeest na meer dan twintig jaar in Amerika en Zuid-Afrika gewoond te hebben is zij zich met de lokale politiek gaan bemoeien.

 

“Sinds 2016 terug in Nederland en sinds 2018 raadslid in Oegstgeest. In mijn portefeuille heb ik onderwijs, economie, cultuur, sport en participatie. Tevens ben ik lid van de werkgroep burgerparticipatie en maak ik deel uit van de Werkgeverscommissie. Alles met een hart voor ons dorp!

Waar ben je trots op?
“Ik ben trots op hoe wij als oppositiepartij in Oegstgeest altijd constructief meedenken. Kijkend naar het algemeen belang van wat ons dorp nodig heeft en een luisterend oor biedend naar onze inwoners. Onze in gesprek acties zijn een begrip geworden!

Door mijn buitenlandervaring merk ik dat ik met een iets bredere blik richting de politiek kijk en keuzevrijheid en kansengelijkheid hoog in het vaandel heb staan. Regionale samenwerking is een speerpunt voor onze fractie net als groene groei. Wij zien kansen om Oegstgeest meer als een watersportgemeente op de kaart te zetten.

Persoonlijk heb ik veel plezier ervaren aan het indienen van een initiatiefvoorstel voor verruiming van de zondagsopenstelling. Ook zijn er successen geboekt hebben op het gebied van onderwijshuisvesting. De verkiezing ‘Conciërge van het Jaar’ vond voor het eerst plaats in Oegstgeest in 2018 en een dag op pad met de BOA’s laat zien dat we hen ook zeer waarderen. D66 kijkt naar de mensen om!”

Waar vind jij dat de regio Zuid-Holland de afdelingen versterkt of kan versterken?
“De D66-fractie in Oegstgeest zou ondersteuning voor de gemeenteraadsverkiezingen voor 2022 aanvullend vinden. Daarnaast is het altijd interessant om met andere afdelingen in Zuid-Holland ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen! Dat maakt ons één D66!”