Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 3 juni 2020

D66’er uit de regio: Elene Walgenbach

Elke maand laten we een D66’er uit de regio aan het woord. Dit keer Elene Walgenbach, het jongste raadslid in Rotterdam. “Na lang actief te zijn geweest bij de Jonge Democraten heb ik in 2018 de overstap durven maken naar de moederpartij. Ik was toen 25.”

 

“Én met een fantastische ‘D66-portefeuille’: cultuur, onderwijs en economie. Ook ben ik een van de trekkers van de portefeuille cultuur bij de Bestuurdersvereniging van D66.”

Waar ben je trots op?
“Natuurlijk zijn er concrete resultaten waar ik trots op ben. Toch ben ik het meest trots op de rol die ik als individu vervul. Ik merk dat ik een andere blik en een ander geluid naar de raad breng. Ik vertegenwoordig de stem van (jonge) Rotterdammers die in een stad willen leven waar ze vrij zijn, waar ze maximaal ruimte krijgen om eigen keuzes te maken en waar waardering is voor creativiteit en ondernemerschap. Dat is een groep die zich eerder niet zo vertegenwoordigd voelde en nu weten zij mij te vinden, en ik hun. Daar doe ik het voor.”

Waar vind jij dat de regio Zuid-Holland de afdelingen versterkt of kan versterken?
“De grootste kans voor D66 is het leggen van verbindingen: tussen afdelingen, regio’s, landelijk en het maatschappelijk middenveld. En dat betekent écht aandacht hebben voor mensen. Kunde, kennis en potentie weten te herkennen. Juist bij degene die niet openlijk een politieke carrière ambiëren, of als eerste bij de microfoon staan op het congres. Wanneer wij leden en sympathisanten van D66 echt zien staan en goed weten te begeleiden naar de juiste plek, creëren we een duurzame, inclusieve vereniging.”