Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 23 april 2020

D66’er uit de regio: Sivan Maruf

Elke maand laten we in onze nieuwsbrief een D66’er uit de regio aan het woord. Dit keer raadslid in Delft Sivan Maruf, die samen met collega-raadslid Boris van Overbeeke een podcast op YouTube is begonnen om in contact te blijven met de inwoners van Delft.

 

“In de Delftse gemeenteraad ben ik woordvoerder op de portefeuilles wonen, mobiliteit, groen en wijken”, vertelt Sivan. “Binnen D66 ben ik lid van de werkgroepen wonen, mobiliteit en groene bestuurders. Het zijn onderwerpen die goed aansluiten bij mijn opleiding architectuur aan de TU Delft. Als relatief nieuw lid van D66 probeer ik steeds vaker aanwezig te zijn bij partijbijeenkomsten om mijn steentje bij te kunnen dragen.”

Over de vraag waar Sivan trots op is hoeft hij niet lang na te denken. “De motie ‘Circulair bouwen de norm in Delft’ die ik in februari 2019 indiende. De motie was gebaseerd op mijn afstudeeronderzoek ‘Circulair ontwerpen voor architecten’ en is unaniem door de Delftse gemeenteraad aangenomen. Daarnaast probeer ik regelmatig aanwezig te zijn bij bewonersorganisaties, omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat wij warm contact houden met de mensen uit de wijken. Bewoners stellen het altijd zeer op prijs als er vertegenwoordigers aanwezig zijn om informeel het gesprek mee te kunnen voeren.”

“Op dit moment is het vanwege het coronavirus lastig om via de media mensen te bereiken. Daarom hebben raadslid Boris van Overbeeke en ik bedacht om via een podcast op YouTube ons verhaal te doen. En het is een goed excuus om ruim een half uur over politiek te praten. Inmiddels staan er twee afleveringen online waarin wij het onder meer hebben over het coronavirus, lokale politiek in tijden van crisis, Trump, 5G en nog veel meer.”