Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 18 december 2019

De favoriete plek in de provincie van Statenlid Laura Neijenhuis

Zoals je van een Rotterdammert mag verwachten, breng ik graag een ode aan Rotterdam: bruisende stad vol verrassingen. Als ik denk aan mijn favoriete plek in de provincie of in onze stad dan kan dat er niet één zijn. Want waar ik verliefd op ben geworden in onze stad zijn de vele mooie plekken: soms zichtbaar en soms verborgen. 

De bekende plekken, zoals de Erasmusbrug of de Maasboulevard met het uitzicht over de stad. En de minder bekende plekken, zoals het kroegje in de Watertoren van de Esch. De plekken die op een regenachtige woensdagmiddag niet per se mooi zijn, maar wanneer er weer een evenement, festival of feestje plaatsvinden ineens een nieuwe schoonheid ontwikkeld.

Ik kijk graag terug op het moment van de foto, toen ik met een groepje vrienden (JD’ers, D66’ers) op het HOP festival zat. Lekker in het gras samen biertje proeven en van de zon genieten in het wijkpark Oude Westen. Filosoferen over de toekomst en het liberalisme. Of gewoon kletsen over welk bier het lekkerste is: ik ben zelf gek op hoppige biertjes, dus was die dag op de juiste plek. Dat is slechts een van de vele mooie momenten die ik in Rotterdam al heb mogen beleven.

Een stad waar elke dag wat te beleven valt. Cultuur, historie, ondernemerschap, gezelligheid en nuchterheid komen in onze mooie stad samen. Ik weet dat ik de komende jaren nog veel meer mooie plekjes zal ontdekken, en nodig jou en alle Zuid-Hollanders uit om hetzelfde te doen.