Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 18 december 2019

D66’er in de regio: Jamila Bakkers

Jamila Bakkers is lid van onze landelijke Besluitvormingscommissie en actief binnen de fractie in Zoetermeer. De regio kan afdelingen versterken op het gebied van talentontwikkeling, vindt Jamila. “Dit zou opgepakt kunnen worden in subregio-verband.”

 

“Zeker met het oog op de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 hebben veel afdelingen behoefte aan nieuwe talenten voor een plaats op de lijst. Met talenten uit verschillende afdelingen kun je in grotere groepen werken aan de persoonlijk ontwikkeling. Daarnaast denk ik aan het leren van elkaar. Wellicht is een platform in te richten waarbij raadsleden voorstellen en moties kunnen delen. Zeker als het gaat om zaken die spelen binnen de eigen regio. Daarbij helpt het ook als je elkaar wat beter leert kennen, zodat je gemakkelijk kan sparren over een onderwerp met een collega-raadslid uit de regio.”

Waar ben je trots op?
“Ik ben er trots op dat we als fractie er werk van maken om Zoetermeer nog mooier, fijner en plezieriger te maken. Dat we Zoetermeer klaarmaken voor de toekomst. En dat we ervoor zorgen dat plannen goed aansluiten bij onze stad. Bijvoorbeeld heel recent op het gebied van cultuur. Zo hebben we er voor gezorgd dat het cultuuraanbod van Storytellers, een lokale culturele organisatie, ook volgend jaar doorgang kan vinden.”