Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 november 2019

De favoriete plek in de provincie van Statenlid Kirsten Wilkeshuis

Ruim vijftien jaar alweer woon ik in Den Haag. Heerlijk vind ik het dat je hier met tien minuten fietsen mídden in de natuur bent. Ik heb afgelopen jaren veel gewandeld (met of zonder hond), gefietst, gepicknickt en paardgereden aan het strand en in het duingebied tussen Scheveningen en Wassenaar Meijendel.

 

Inmiddels neem ik in de zomer yogalessen op het strand en sta ik graag met de kinderen in de branding. Elke keer dat ik er kom, vooral als ik in mijn eentje ben, verrast het me weer hoe divers en ontzettend mooi de natuur is in Nationaal Park Hollandse Duinen. En aan het strand geniet ik van de eeuwige beweging en het geluid van de zee.

Dit stuk natuur in onze provincie, zoals vele anderen, is kwetsbaar en verdient onze bescherming. Het kustgebied staat onder druk. Ik ben er trots op dat ik in de Provinciale Staten een partij mag vertegenwoordigen die hier vol voor kiest: behouden en versterken van onze natuur en geen extra bebouwing in onze kustgebieden. In het licht van de stikstofcrisis wordt dit alleen maar belangrijker. Extra bijzonder aan ons duingebied is dat het zorgt voor het zuiveren van ons drinkwater. Nog een extra reden om heel goed te zorgen voor dit prachtige natuurgebied.