Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 21 september 2019

Ben jij er ook bij in Gouda?

Op zaterdagmiddag 5 oktober aanstaande vindt de regiovergadering plaats bij de Garenspinnerij aan de Turfsingel 34a in Gouda. Het belooft een informatieve en gezellige middag te worden waarvoor alle D66‘ers uit ZuidHolland zijn uitgenodigd. Een mooie kans om elkaar te kunnen ontmoeten en ervaringen uit de afdelingen en fracties met elkaar te delen.

We houden de algemene regiovergadering, gaan met elkaar in gesprek over tweedeling en onze oud-Gedeputeerde Han Weber vertelt meer over zijn ervaringen met onder andere natuurbeleid.

Wat staat er nu allemaal precies te gebeuren?

Algemene Regiovergadering
We hebben wat formele zaken te bespreken: de begroting van het jaar 2020, de fractie zal meer vertellen over de plannen in het nieuwe politieke jaar en we mogen een nieuwe penningmeester kiezen.

Talentgesprekken
Ben jij nu net lid geworden of misschien loop je al wat langer mee, dan kun je behoefte hebben eens in gesprek te gaan over het benutten van jouw talenten binnen D66. Tijdens de ARV kun jij met de Regionale Talentencommissie hierover het gesprek aangaan. Meld je van tevoren aan via talent@d66zuidholland.nl.

Campagneworkshop
Er lijkt een periode aan te komen dat het wat rustiger wordt met verkiezingen. Dat is een uitgelezen moment om juist wat meer stil te staan bij de campagnestrategie in jouw afdeling en weer vol energie de permanente campagne op te pakken.
Met Regiobestuurslid Caroline Verduin en Campagne Adviseur Robbin van Pelt gaan we met elkaar in gesprek over een goed campagneplan en hoor je de laatste ontwikellingen rondom de D66 campagne.

Fringemeeting ‘Tweedeling’ (15.00- 16.15 uur)
Waar denken in termen van klasse ooit doodgewoon was, is het nu taboe.
Nieuwe scheidslijnen in Nederland en Europa tonen echter dat klasse terug is van weggeweest. Een randstedelijke gevestigde bovenlaag met kapitaal en economische kansen plukt de vruchten van nieuwe welvaart en globalisering. Een kapitaalarm ‘precariaat’ en onzekere werkenden heeft juist weinig zekerheid over werk en inkomen. Geregeld botsen de belangen van die groepen. Waar een onderklasse de nadelen ondervindt van maatschappelijke ontwikkelingen als globalisering en het politiek beleid dat daarop volgt, heeft een bovenlaag er juist baat bij. Is er inderdaad sprake van groeiende klassentegenstellingen? En zo ja, wat vraagt dat van D66?

Tijdens deze fringemeeting gaan we in gesprek over die vragen. Daniel Boomsma (Instituut voor Publieke Waarden) houdt een inleiding, waarna we met elkaar in gesprek gaan.
Moderator is Nadia Arsieni, raadslid D66 Rotterdam.

We sluiten de middag af met een speech van een speciale gast!

Tijdschema
 12.30 uur inloop
 13.00 uur Algemene Regiovergadering
 14.00 uur In gesprek met Han Weber
 14.30 uur Pauze
 15.00 uur Debat over tweedeling
 16.15 uur Heropening ARV en speech speciale gast
 17.00 uur Borrel

Hartelijke groet namens het regiobestuur,

Monique Bonsen
Voorzitter regio ZuidHolland

Regiocongres 5 oktober 2019

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.