Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 september 2019

D66’er uit de regio: Jasmijn Touw

Jasmijn Touw is sinds december 2018 voorzitter van D66 Leiden. In de jaren daarvoor hield zij zich als voorzitter van de Permanente Programmacommissie en Verkiezingsprogrammacommissie bezig met de inhoudelijke koers van de afdeling Leiden. Als voorzitter zet zij zich nu namens Leiden in voor versterking van de regionale samenwerking.

De afdelingen Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten hebben de regionale samenwerking speerpunt gemaakt voor de komende jaren. Ondanks de eigen dynamiek in de verschillende gemeenten, halen we allemaal meerwaarde uit samenwerking. Zo zien we dat het voor Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten fijn is om gebruik te maken van de campagnevrijwilligers en opleidingen van Leiden. Aan de andere kant heeft Leiden voordeel bij de experts die vanuit de omliggende gemeenten de inhoudelijke themacommissies versterken.

Door elkaar als vier voorzitters regelmatig te zien en te spreken, is het afgelopen jaar de samenwerking versterkt. Gezamenlijk hebben we ambities gesteld voor de komende periode. Zo willen we samen optrekken richting provincie en landelijk. Daartoe organiseren we in september bijvoorbeeld een politieke motie- en amendementenavond voor de Leidse Regio. Dit om met elkaar ook het gesprek aan te gaan wat voor ons als Leidse Regio belangrijk is en welke invloed wij willen hebben op landelijke besluitvorming. Ook richting de volgende gemeenteraadsverkiezingen gaan we kijken hoe we processen gezamenlijk kunnen plannen en inrichten. Daarnaast versterken we de samenwerking op activiteiten, financiƫn en talentontwikkeling.

Hopelijk weten onze leden, bestuurders en fractieleden elkaar komende tijd ook steeds meer te vinden. We merken dat een gezamenlijke appgroep voor (en door) leden uit de Leidse Regio bijdraagt aan het bespreken van onderwerpen die de gemeentegrenzen overstijgen. En dat zijn er nogal wat, aangezien bewoners van de vier gemeenten dagelijks gebruik maken van elkaars voorzieningen.