Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 1 juli 2019

D66’er uit de regio: Marieke van Doorn

Ze is sinds 2018 gemeenteraadslid in Den Haag en was daarvoor actief als onder andere als politiek secretaris in het regiobestuur van Zuid-Holland, campagneleider voor de afdeling Den Haag, bestuurder bij IDI en redactielid van IDEE. Twee prangende vragen aan Marieke van Doorn, een politiek¬† dier en D66’er in hart en nieren.

 

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op de stappen die D66 Den Haag zet om een echt toegankelijke stad te worden voor iedereen. Zo heeft onze wethouder Robert van Asten bijvoorbeeld nieuwe tramstellen besteld, met lage instap, waar je met je rolstoel, kinderwagen of rolkoffer gemakkelijk in komt. Ook ben ik blij dat de gevaarlijkste straat voor fietsers in de stad, de Zoutmanstraat – nu drie jaar eerder dan oorspronkelijk gepland – wordt heringericht in samenspraak met bewoners en ondernemers.

Waar vind jij dat de regio de afdeling versterkt of kan versterken?
Regiocongressen van D66 Zuid-Holland bieden mij een ontmoetingsplek voor collega-raadsleden uit gemeenten waarmee we samenwerken in gemeenschappelijke regelingen, zoals de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Binnen MRDH werken 23 gemeenten samen aan vervoer. Grip krijgen op gemeenschappelijke regelingen is een enorme uitdaging voor raadsleden. Elkaar kennen en met regelmaat ontmoeten helpt daarbij. Ik zie er naar uit mijn collega’s weer tijdens het regiocongres op 5 oktober in Gouda te ontmoeten!