Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 mei 2019

“Het is hier fantastisch!”

Ze is met haar 27 jaar een van de jongste Statenleden van Zuid-Holland en wist met voorkeurstemmen haar zetel te bemachtigen. Snelste nieuwkomer Laura Neijenhuis blikt terug op haar eerste twee maanden in functie.

 

 

“Natuurlijk had ik al een beetje een beeld van de Provinciale Staten, want sinds eind vorig jaar draaide ik als top 10-kandidaat op de achtergrond al volop met de fractie mee”, vertelt Laura. “Ook het intensief campagne voeren was een goede voorbereiding op het echte werk. Deze bagage maakt dat je nét met wat meer zelfvertrouwen aan de slag kunt gaan. Helemaal van start zijn we overigens nog niet. Er zijn bijvoorbeeld nog geen reguliere commissievergaderingen geweest, maar wel een extra commissievergadering over het warmtedossier waar ik direct mijn rol als woordvoerder Energie mocht pakken. Samen met alle Statenleden hebben we afgelopen weken een introductieprogramma gevolgd om de provincie goed te leren kennen. Superleuk en leerzaam!  Verder eten en vergaderen we elke maandagavond met de fractie. Het ritme zit er al helemaal in.”

Bij de eerste fractievergadering, de dag na de Provinciale Statenverkiezingen, was Laura niet aanwezig.  “Voor de officiële uitslag bekend was, leek het erop dat ik, met plek 8, derde opvolger zou zijn deze periode. Om bij te komen van de campagne heb ik toen meteen een lang weekend Ardennen geboekt. Tot mijn grote verbazing bleek die maandag dat ik tóch was verkozen en ben ik snel teruggereisd.  Als Rotterdammert en Jonge Democraat had ik natuurlijk wel op voorkeursstemmen gerekend, maar zóveel had ik echt niet verwacht. Het motiveert mij in ieder geval om keihard te werken komende vier jaar aan de ambities die wij als D66 voor Zuid-Holland hebben.”

Met onder andere Energie en Milieu heeft Laura pittige onderwerpen in haar portefeuille. “Afgelopen perioden zijn dit dé D66 thema’s geweest en hebben we hier flinke stappen in gezet. Het nieuwe politieke landschap in onze Provinciale Staten belooft wel wat uitdagingen op deze gebieden, maar ik zal mij namens D66 hard blijven maken voor schone energie en een gezonde leefomgeving.”

“Daarnaast ben ik ook woordvoerder Cultureel Erfgoed, Internationale Zaken en Europa”, vervolgt Laura. “Dit zorgt voor een mooie diversiteit in mijn portefeuille. Zeker op het gebied van Internationale Zaken en Europa kunnen we in Zuid-Holland nog aardig wat bereiken. Onze inzet is hier nu nog vrij beperkt als niet-grensprovincie, maar dat zie ik graag in de komende periode veranderen. Op het gebied van Cultureel Erfgoed doet Zuid-Holland veel om de erfgoedlijnen te beschermen, beleefbaar te maken en te ontwikkelen. Daar moeten we ons ook de komende jaren voor blijven inzetten als D66.”

Heb je vragen aan mij? Stel ze vooral! Mijn contactgegevens vind je op mijn profielpagina.