Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 9 mei 2019

Algemene regiovergadering: zaterdag 18 mei in Leiden

Op zaterdagmiddag 18 mei vindt de voorjaarsregiovergadering plaats bij Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht 23 in Leiden.

 

 

 

Jij bent toch ook bij het voorjaarscongres van D66 Zuid-Holland? De nieuwe fractie wordt aan je voorgesteld en geeft een stand van zaken van de coalitie-onderhandelingen. We zullen praten over de Europese Parlementsverkiezingen met kandidaten Emily Vijver en Bastiaan Winkel. En we sluiten af met Kamerlid en campagneleider Jan Paternotte.

Het wordt een toegankelijk congres, iedereen is welkom. We vragen daarom ook geen entree. Wil je wel een bijdrage leveren? Neem zaterdag wat cashgeld mee en doe een donatie. We kijken ernaar uit je te verwelkomen! Het afscheid van Han Weber bewaren we voor een later moment.

Wat staat er allemaal te gebeuren?

Campagne EP (11.00 – 14.00 uur)

D66 Leiden flyert van 11.00 tot 14.00 uur op de markt. Uiteraard ben je van harte welkom om in campagneoutfit een handje te helpen. Dit kan ook een uurtje zijn, elke stem telt tijdens deze belangrijke campagnedagen. Meld je aan bij Caroline Verduin (bestuurslid Campagne) via campagne@d66zuidholland.nl.

Talentgesprekken (13.30 – 15.00 uur)

Nieuw lid of oudgediende, wil je van gedachten wisselen over je ontwikkeling binnen D66? Tijdens de ARV zal de Regionale Talentencommissie weer talentgesprekken voeren. Meld je van tevoren aan via talent@d66zuidholland.nl.

Fringemeeting ‘Kleine fractie, grote stem’ (14.00- 15.00 uur)

Deze fringemeeting is bedoeld voor het uitwisselen van best practices en ervaringen, speciaal voor fracties met 1 of 2 raadszetels (en mogelijk nog enkele commissieleden). Hoe kun je het raadswerk overzichtelijk houden, je eigen agenda bepalen én het meeste invloed hebben? Waar loop je als kleine fractie tegenaan? Wat zou er nodig zijn om het politieke werk makkelijker te maken? Om hierover met elkaar in gesprek te gaan en van elkaars ervaringen te leren organiseert regio Zuid-Holland tijdens de regiovergadering een fringemeeting ‘Kleine fractie, grote stem’. Tijdens de fringemeeting is fractievoorzitter van D66 Katwijk Ralf Boland aanwezig om vanuit zijn 5-jarige ervaring als eenmansfractie tips te geven en vragen te beantwoorden. Regiovoorzitter Monique Bonsen zal de behoeftes van kleine fracties in kaart brengen. Aanmelden kan via secretaris@d66zuidholland.nl.

Algemene Regiovergadering (15.00 – 17.30 uur / inloop vanaf 14.30 uur)

  • 15.00 uur Opening
  • 15.10 uur Bestuurszaken
  • 15.20 uur Jaarrekening en verslag kascontrole commissie
  • 15.45 uur Afscheid Statenfractie 2015-2019
  • 16.00 uur Kennismaken nieuwe fractie en stand van zaken coalitievorming
  • 16.20 uur Europese Verkiezingen met Emily van de Vijver (nummer 5) en Bastiaan Winkel (nummer 10)
  • 16.40 uur Afsluiting

Wij sluiten natuurlijk af met een gezellige borrel. Rond 18.15 uur komt er een einde aan onze bijeenkomst. Graag wijzen wij jullie op de Museumnacht in Leiden. Misschien een leuk idee om na afloop de stad in te gaan en te genieten van al het moois wat Leiden te bieden heeft.
Wij kijken er naar uit iedereen te ontmoeten op 18 mei en horen graag via secretaris@d66zuidholland.nl of je komt.

Hartelijke groet namens het regiobestuur,

Monique Bonsen

Voorzitter regio Zuid-Holland

Museumnacht Leiden: de nacht met een gouden randje

De Leidse musea openen op 18 mei van 20.00 tot 01.00 uur hun deuren voor de elfde editie van Museumnacht Leiden. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en elk museum heeft een aanvullend, gevarieerd Museumnachtprogramma. Het complete programma en voorverkoop van passepartouts (à € 14) via de website van Museumnacht Leiden. Of koop op 18 mei een passepartout op de Beestenmarkt.