Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 maart 2019

Kennismaken met kandidaat 10: Rudolf Wessels

Bioloog, klimaatdrammer, aanpakker en ondernemer. Dit zijn een aantal kernwoorden die mijn goed beschrijven. Ik zie kansen en weet resultaat te boeken. Nu sta ik als #10 op de kandidaten lijst voor D66 Provinciale Staten. Ik ga er werk van maken om onze planeet, en zeker ook Provincie een stukje beter achter te laten aan mijn kinderen.

Het is dan ook niet vreemd dat Schone Energie voor mij op nummer 1 staat bij de thema’s waar ik mij de komende periode voor in wil zetten. Mijn hele leven werk ik al aan projecten die een positieve bijdrage leveren aan klimaat en milieu. Zo werkte ik binnen DSM aan de productie van biogas van plantenafval, optische coatings om zonnepanelen efficiënter te maken en aan lichtgewicht zeecontainers om brandstofbesparing te realiseren. Op dit moment zit ik bij het bedrijf Avantium wat gespecialiseerd is in bioplastics. Deze ervaring wil ik graag inzetten om binnen de provincie de juiste keuzes te maken om de klimaatdoelstellingen te realiseren.

Een ander belangrijk punt voor mij is harder optreden tegen vervuilers. Het is volstrekt onacceptabel dat in vrijwel de gehele provincie genX of PFOA afkomstig van Chemours in Dordrecht in ons leidingwater zit. Of bedrijven nou wel of niet aan de regels voldoen, ik vind dat we ons moreel kompas mee moeten laten wegen in de toekenning of het aanscherpen van vergunningen.

Als laatste ben ik fel tegen bouwen in het groen. Ik woon vlak naast de fantastische Biesbosch in Dordrecht en wil daar nog lang, samen met iedereen uit onze provincie, van blijven genieten. Nieuwbouw kan en moet, maar dan wel binnen de bebouwde kom en dicht bij OV knooppunten. Dit is efficiënt, duurzaam en levert weer sterke dorpskernen op.

Ik zet me graag in om samen met jouw steun deze punten en visie te realiseren.