Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 februari 2019

Wie is kandidaat 8, Laura Neijenhuis?

Als 26-jarige Rotterdammer ben ik ontzettend trots om op plek 8 te staan op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019 namens D66 Zuid-Holland. Boordevol ambitie, passie en doorzettingsvermogen om op de lange termijn te werken aan verbeteringen in deze mooie provincie.

 

Als lid van scouting ben ik opgegroeid met de waarden: zorg goed voor de natuur, geef wat terug aan de maatschappij, en maak de wereld een stukje mooier. Ik ben wat men noemt een ‘bezige bij’. Ik zet me graag in voor de dingen die ik belangrijk vind en waar ik denk een verschil te kunnen maken. Dat doe ik als vrijwilliger bij scouting in het Landelijk Bestuur, als lid van de Jonge Democraten, als kandidaat voor Provinciale Staten en in mijn werk. Ik krijg ontzettend veel energie van samen met anderen de handen uit de mouwen te steken.

In het dagelijks leven werk ik als adviseur Planvorming en Mobiliteit bij een groot advies- en ingenieursbureau. Daar werk ik aan projecten rondom ruimtelijke ontwikkelingen, visievorming en de omgevingswet. Dat doe ik vooral vanuit mijn passie en expertise voor bewonersparticipatie. Hier wil ik als Statenlid dan ook mee verder en op laagdrempelige en innovatieve manieren de provincie dichterbij haar inwoners brengen. Om een antwoord te vinden op de grote vraagstukken van onze tijd moeten we samen aan de slag. Niet alleen in de grote steden, maar ook juist in de kleine kernen. Inwoners zijn daarin dé expert, en weten wat voor hen belangrijk is in hun omgeving. Duurzame, culturele en sociale initiatieven moeten we daarom koesteren en waar mogelijk ondersteunen.

Ik wil in actie komen voor een sterk en leefbaar Zuid-Holland, waar wij al D66 het voortouw nemen om bewoners, verenigingen, organisaties en ondernemers het beste uit zichzelf te laten halen. Ik hoop op de kans om daar als Statenlid een bijdrage aan te leveren.