Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 november 2018

Nieuws over Statenlid Janelle Bade en een wijziging in de kandidatenlijst

Met veel zin en ambitie heb ik mij gekandideerd voor de PS verkiezingen in maart 2019. Vereerd en trots voel ik mij met mijn plek op de lijst. Momenteel word ik echter ingehaald door de realiteit. In maart verwacht ik een kind. Mijn zwangerschap verloopt goed maar zwaarder dan verwacht en vanwege mijn gezondheid ben ik genoodzaakt een stapje terug te doen.

Voor de korte termijn betekent dat ik minder actief ben in de fractie maar wel aanwezig bij de Statenvergaderingen. Voor de lange termijn vraagt dat een realistische blik: mijn ambities zijn weliswaar onverminderd maar voor mij als persoon is rust en ruimte de komende tijd ook erg belangrijk. Ik constateer ook dat we een prachtige kandidatenlijst hebben met een mooie mix van jong en oud, rijp en groen in ervaring. Daarom kies ik ervoor mij terug te trekken van de lijst zodat de huidige groep van kandidaten met volle inzet zich kan gaan opmaken voor een wervelende campagne en een schitterende verkiezingsuitslag. Mijn motivatie om actief mee te doen, meer jongeren en vrouwen politiek actief te krijgen en Zuid-Holland nog mooier te krijgen, blijft bestaan. Ik hoop op een ander moment of op een andere manier hieraan invulling te gaan geven.

Lijsttrekker Ria Oosterop: “Ik had Janelle graag terug gezien in de nieuwe D66-fractie. Haar enthousiasme en ervaring van de afgelopen vier jaar gaan we zeker missen, maar de gezondheid van moeder én kind gaat altijd voor welk politiek mandaat dan ook.”