Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 november 2018

Terugkijken op een geslaagd Regiocongres

Zaterdag 10 november reisden bijna 80 D66’ers af naar de Hoeksche Waard voor het Regiocongres van D66 Zuid-Holland. Het was niet toevallig dat het Regiocongres daar plaatsvond, woensdag 21 november zijn daar herindelingsverkiezingen en Miranda den Tuinder en haar team zijn een fantastische campagne aan het voeren.

Een aantal Zuid-Hollandse D66’ers gingen op zaterdag zelfs mee een rondje flyeren op de ponymarkt in Puttershoek. In de tussentijd werd in het Rabobankgebouw in Heinenoord de eerste amendementen van de dag behandeld. Met een goede discussie onder leiding van Raoul Boucke werden de (bij elkaar 16) amendementen zorgvuldig één voor één besproken.

Bezoek van de nieuwe voorzitter
Na de lunch spraken de lijsttrekker Ria Oosterop en de kersverse landelijke voorzitter Anne-Marie Spierings het Regiocongres toe. Over diversiteit en hoe belangrijk het is dat we een toegankelijke partij zijn, ook de provincie wil zich daarvoor inzetten zodat nog meer Zuid-Hollanders zich herkennen in D66. In de middag mochten de leden kiezen: wilden zij bijgepraat worden over de PS campagne, meer weten hoe zij maatschappelijk inzetbaar kunnen zijn naast D66 of een panel over mobiliteit volgen? Keuze genoeg!

Campagneplan
Na de middagsessie werd de Regiovergadering vervolgd, met de presentatie van de top 10 kandidaten, de presentatie van het campagneteam en het campagneplan door campagneleider Paul Breitbarth en tot slot het vaststellen van het verkiezingsprogramma met de titel ‘Energie voor de Toekomst’ waar de verkiezingsprogrammacommissie ontzettend veel werk voor heeft verzet. Ook de begroting werd vastgesteld, de lijstadviescommissie werd bedankt en een gedeputeerdencommissie werd ingesteld.

Q&A met Rob Jetten
De dag werd afgesloten met een vraag en antwoordsessie van Tweede Kamer fractievoorzitter Rob Jetten! Vragen als ‘Hoe gaat hij zich inzetten voor diversiteit?’ ‘Vindt hij het niet moeilijk om het Klimaatakkoord niet langer als Kamerlid nauwkeurig te kunnen volgen?’ ‘En gaat hij mee canvassen in Zuid-Holland voor de PS verkiezingen?’ Ja, was volmondig het antwoord op deze laatste vraag.
Met een borrel en een foto met Rob sloten de leden het Regiocongres af. We kunnen terugkijken op een productief en geslaagd Regiocongres.

Nieuwe leden in het regiobestuur!
Tijdens het regiocongres zijn twee nieuwe bestuursleden gekozen. Peter Paul Lippinkhof uit Voorschoten is verkozen tot algemeen bestuurslid. Marc Gaulard, gemeenteraadslid uit Leiden is verkozen tot secretaris. We danken scheidend bestuursleden Leen Verkade en Wouter Voshol voor al het werk dat zij hebben verzet voor de regio.