Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 oktober 2018

We are hiring!

Wegens vertrek van huidige bestuursleden zijn er binnen het regiobestuur vacatures voor een secretaris en een algemeen bestuurslid. Heb jij zin en tijd om actief bij te dragen aan D66 in Zuid-Holland en beschik je over bestuurlijk talent? Neem dan snel contact op.

 

Het regiobestuur ondersteunt de afdelingen in Zuid-Holland. Wij houden ons onder andere bezig met coaching, scholing, campagneondersteuning en talentontwikkeling. Minimaal twee maal per jaar organiseren wij een regiobijeenkomst waar alle leden en bestuurders uit Zuid-Holland elkaar kunnen ontmoeten.

Het regiobestuur is als geheel verantwoordelijk voor het goed functioneren van de regio. Ieder bestuurslid heeft daarnaast ook één of meerdere portefeuilles en contactafdelingen. Het bestuur zoekt hands-on kandidaten die voldoende tijd beschikbaar hebben (gemiddeld 5 uur per week) om de taken goed te kunnen vervullen.

De algemeen secretaris is het ‘procedurele geweten’ van het bestuur en zorgt ervoor dat de besluitvorming conform de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging verloopt. De secretaris houdt zich voornamelijk bezig met de organisatie van het bestuur en de regio, onder andere door het opstellen van de agenda en verslaglegging van ledenvergaderingen en bestuursvergaderingen.

De algemeen secretaris is lid van het dagelijks bestuur van het regiobestuur Zuid-Holland en werkt nauw samen met de voorzitter en de penningmeester.

Het algemeen bestuurslid maakt deel uit van het regiobestuur en is met de andere bestuursleden aanspreekpunt voor de afdelingen in onze regio, helpt mee met organisatie van activiteiten, communicatie en campagne.

De verkiezing voor de vacatures vindt plaats tijdens de ARV op het regiocongres 10 november in de Hoeksche Waard.

Als een van deze functies jou aanspreekt, of wil je meer weten, neem dan contact op met onze voorzitter, Monique Bonsen. Zij is bereikbaar via moniquebonsen@d66-zuidholland.nl.

Specifieke vragen over de functie van secretaris kunnen gesteld worden via secretaris@d66zuidholland.nl.