Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 5 september 2018

Kom jij het campagneteam van D66 Zuid-Holland versterken?

D66 Zuid-Holland is op zoek naar leden voor het campagneteam voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2019. Het campagneteam bestaat uit de campagneleider Paul Breitbarth, de campagnecoördinator Laura Neijenhuis en 6 campagneteamleden.

 

De campagneteamleden hebben ieder een eigen portefeuille waar zij verantwoordelijk voor zijn. Deze kunnen zij in overleg zelf vormgeven met bijvoorbeeld 1 of meerdere ondersteunende teams. Voor 5 campagneteamleden zoeken we nu vrijwilligers. Het teamlid Inhoud hopen we te werven uit de gelederen van de programmacommissie.

Ben jij een D66’er of JD’er en heb je zin en tijd om ons campagneteam te komen versterken? Binnen het campagneteam kun je de verantwoordelijk nemen over een van de volgende aandachtsgebieden:

  • Vrijwilligers & afdelingen
  • Activiteiten
  • Communicatie
  • Kandidatenbegeleiding
  • Secretaris/Penningmeester

Ben jij die gedreven en enthousiaste campaigner die we zoeken? Stuur dan vóór maandag 24 september een e-mail naar d66@pzh.nl o.v.v. campagneteam PS2019. Geef hierin duidelijk aan in welke portefeuille je interesse hebt en vergeet niet je motivatie en CV mee te sturen.

Wil je graag meer weten over wat de portefeuilles inhouden? Lees dan verder:

Vrijwilligers & Afdelingen
Het teamlid “Vrijwilligers & Afdelingen” is verantwoordelijk voor het activeren en inzetten van vrijwilligers en afdelingen, opzetten van flyer- en straatacties en het betrekken van huidige Statenleden, Tweede en Eerste Kamerleden, Europarlementariërs en lokale vertegenwoordigers bij activiteiten. Samen met een team van vrijwilligers benader je Zuid-Hollandse leden en afdelingen en breng je in kaart hoe en wanneer deze zich in zouden willen zetten. Je coördineert tijdens de campagne deze vrijwilligers. Bovendien heb je contact met de lokale afdelingen, ga je met hen in overleg over hun inzet en hoe de regio hen kan ondersteunen.

Activiteiten
Het teamlid “Activiteiten” is verantwoordelijk voor het organiseren en/of voorbereiden van debatten, luisterlunches, werkbezoeken, etc. Je maakt hiervoor een planning en voert deze in samenwerking met vrijwilligers uit. Je bereikt hiermee twee doelen: het informeren van kiezers over D66 prestaties van de afgelopen vier jaar en het helpen uitdragen van het D66 gedachtegoed gepresenteerd door onze kandidaten. Bovendien ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de campagne kick-off en de regionale bustour.

Communicatie
Het teamlid “Communicatie” is verantwoordelijk voor de online campagne, perscontacten en het creëren van content (samen met het teamlid Inhoud). Je bent het centrale aanspreekpunt voor alles wat er online gebeurt, extern en intern. Je voert de communicatiestrategie, zoals opgesteld door het strategisch campagneteam, samen met een team vrijwilligers uit. Je bent tevens verantwoordelijk voor het inkopen van campagnebenodigdheden en commerciële media-inzet. Je doet dit samen met enkele vrijwilligers en in samenwerking met landelijke campagnecontacten.

Kandidatenbegeleiding
Het teamlid “Kandidatenbegeleiding” is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de kandidaten, met name de Top10. Je zorgt voor begeleiding, organiseert trainingen en schakelt met het teamlid “Vrijwilligers & Afdelingen” en “Activiteiten” over de inzet van kandidaten bij debatten, flyer en straatacties. Je houdt namens het campagneteam contact met de kandidaten en zorgt dat zij op de hoogte blijven. Ook zorg je er voor dat alle kandidaten bij debatten een briefing mee krijgen.

Secretaris/Penningmeester
De secretaris en penningmeester van het campagneteam zorgt voor de verslaglegging (notulen) van de vergaderingen. Daarnaast is dit campagneteamlid verantwoordelijk voor de financiën van de campagnekas en het verwerven van inkomsten ten behoeve van de campagne. Samen met teamlid “Activiteiten” en een eventueel team vrijwilligers organiseer je activiteiten en benader je leden met als doel het campagnebudget te vergroten. Je gebruikt je netwerk om deze activiteiten te ondersteunen.

Algemene beschrijving campagneteamleden
Elke campagneteamlid is primair verantwoordelijk voor een aantal taken. Het campagneteam werkt als team samen om de doelstelling voor de PS19 te behalen. Van elke teamlid wordt betrokkenheid en inzet verwacht gedurende de periode oktober 2018 tot en met maart 2019. De tijdsbesteding is voor elk teamlid van 5 tot 15 uur per week, toenemend naarmate de verkiezingsdatum nadert. Voor alle leden van het campagneteam is lidmaatschap van D66 in Zuid-Holland een vereiste. Goed kunnen samenwerken is dé competentie voor een teamlid.