Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 27 juni 2018

Provinciale Kustdag levert mooie oogst aan ideeën op

Zuid-Holland werkt aan een Kustvisie, zodat onze kust haar unieke karakter, natuurwaarde en aantrekkingskracht behoudt, maar er ook ruimte is om te recreëren, te sporten, te wandelen of een drankje te drinken. Als onderdeel van de kustcampagne konden inwoners van Zuid-Holland op 20 juni meepraten over de toekomst van onze kust. 

Tijdens de Kustdag zijn de Statenleden in gesprek gegaan met bewoners, ondernemers, natuurorganisaties, gemeentes en andere belanghebbenden over de kust van Zuid-Holland.

‘s Ochtends bezochten we Katwijk, waar we informatie kregen over de waterkering en parkeergarage in de Duinen, een mooie manier van functies combineren zonder het landschap al te veel te belasten. Daarna gingen we door naar Hoek van Holland, waar vakantiehuizen op het strand zijn gebouwd en nog mogelijkheden liggen om de recreatieve waarde verder te ontwikkelen. Als laatste deden we het Zuiderstrand van Den Haag aan, waar we nogmaals uitgebreid in gesprek gingen over gewenste en ongewenste ontwikkelingen. Binnenkort gaan we ook nog naar Ouddorp om daar indrukken op te doen.

D66 wil alle deelnemers aan de Kustdag heel hartelijk danken voor hun tijd en waardevolle input. Gevoed met goede ideeën kunnen wij de discussie over de kust nog beter voeren.

Een uitgebreid verslag van de Kustdag is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland.