Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 31 januari 2018

D66 nieuw op het stembiljet in de gemeenten ….

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen kan nu ook in Midden-Delfland én in Ridderkerk gestemd worden op D66. In de eerste gemeente is D66 een nieuweling, in de tweede heeft D66 voor het eerst een zelfstandige lijst. Hieronder stellen de beide afdelingen zichzelf voor:

Midden-Delfland
In 2004 ontstond, door samenvoeging van Den Hoorn, Schipluiden en Maasland, de gemeente Midden-Delfland. Het was echter pas in 2015, dat de D66 leden van Midden-Delfland politiek actief werden. Lokaal werden er nog geen grote inspanningen gedaan inwoners ervan te overtuigen D66 te stemmen. Toch werd er provinciaal, landelijk of Europees al door zeker 10 à 15% D66 gestemd.
Dit, in combinatie met het feit dat acht leden zich verkiesbaar hebben gesteld, is doorslaggevend geweest om mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Wat D66 Midden-Delfland bijzonder maakt, is de gemiddelde leeftijd. De top vijf kandidaten is gemiddeld 33 jaar oud. Veel jonge mensen in de gemeente Midden-Delfland voelen zich niet gehoord, een gat dat D66 kan opvullen. Daarnaast spelen er veel provinciale thema’s in Midden-Delfland. Duurzaamheid is een onderwerp wat veel inwoners erg belangrijk vinden en het geluid van D66 is lokaal, provinciaal en landelijk wat betreft duurzaamheid gelijk.
Lastig is af en toe wel dat we een kleine groep zijn, met drukke banen en relatief weinig politieke ervaring. Er zijn nog weinig automatismen en we moeten ons op veel fronten inlezen. Gelukkig zijn zijn omliggende D66 afdelingen erg bereid ons te helpen waar nodig. Lijkt het je leuk om onze kleine afdeling in campagnetijd te ondersteunen, schroom dan niet om ons te benaderen!

 

 

D66 Midden-Delfland V.l.n.r.: Roger Vieira, Sven Bekkers, Bianca van der Blom, Henriette Meijer en Pieter Scholtes.

 

Ridderkerk
De afgelopen 16 jaar was D66 samen met GroenLinks vertegenwoordigd in de Ridderkerkse gemeenteraad. Het grootste deel van die tijd -waaronder de afgelopen 7 jaar- leverde D66 de fractievoorzitter van de tweemansfractie. Door zelfstandig mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen kan D66 haar eigen geluid laten horen. We zien nu kans om op eigen kracht één of twee zetels te bemachtigen. We durven zelfs vooruit te kijken naar de jaren die komen gaan. De afgelopen maanden hebben we een ontzettend sterke lijst weten neer te zetten, waarmee wij de komende jaren door kunnen groeien.

In Ridderkerk is D66 een nieuwe partij. Dit betekent dat we heel hard moeten werken om mensen te laten weten dat D66 in Ridderkerk actief is, waar wij voor staan, wat onze ambities zijn en wat wij voor Ridderkerk willen en kunnen betekenen. De afgelopen maanden hebben wij vooral aan de basis van de partij gewerkt. Denk hierbij aan het inrichten van verschillende commissies, het opzetten en onderhouden van social media pagina’s en de website en het schrijven van ons eigen verkiezingsprogramma natuurlijk. De uitdaging is om deze basis de komende tijd ook optimaal te gebruiken om ons sociaal- liberale geluid te laten horen.

Alle afdelingen hebben het druk met hun eigen campagnes voor de verkiezingen. Niets is verleidelijker dan je te richten op je eigen afdeling en gemeente. Maar wij vinden dat juist samen werken met andere afdelingen belangrijk is, juist in de campagnetijd.
Wij zouden dan ook graag met D66 fracties uit omliggende gemeentes, zoals Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Krimpen– en Capelle aan den IJssel, de straat op gaan om te gaan flyeren en folderen. Immers, hoe groener onze straten kleuren, hoe meer mensen met D66 in aanraking komen.

In deze tijd van social media zijn de leden een belangrijke spil in onze campagne. Onze leden kunnen op een laagdrempelige manier helpen door onze posts op Facebook en Twitter te liken en retweeten. Daarnaast gaan wij de komende periode flyeren, folderen en deelnemen aan debatten. Ook hierbij kunnen we de hulp van de leden heel goed gebruiken. Wij zullen oproepen plaatsen, dus mochten er D66 leden zijn die ons graag een steuntje in de rug willen geven, kom mee de straat op in Ridderkerk!

In de tussentijd kan men de volgende pagina’s liken en volgen: Facebook en Twitter.

 

D66 Ridderkerk Van links naar rechts: Heinz Emmert, Patrick Dijkgraaf, Ada Kroeze, Karen van der Steege, Tim van der Spoel, Farahnaz Fräser, Sander Danse, Patrick de Hoon, Rene Ritmeijer, Maurice Lagerwerf