Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 december 2017

Schone energie een stap dichterbij

Winst voor ons klimaat: schone energie is in Zuid-Holland een stap dichterbij. Provinciale Staten hebben in de Statenvergadering van 20 december,  zestien gebieden als locaties voor windmolens aangewezen. De provincie Zuid-Holland heeft een ambitieuze duurzaamheidsagenda. Met het aanwijzen van deze gebieden is de transitie naar schone energie weer een stap dichterbij.

Samen met CDA, SP en VVD heeft D66 Zuid-Holland één gebied in Hellevoetsluis voorlopig aangehouden op verzoek van de gemeente. Vóór de zomer van 2018 wordt hierover alsnog een besluit genomen.

Het merendeel van de gemeenten heeft hun verantwoordelijkheid genomen en zelf voorstellen voor windmolenlocaties aangedragen. Die gemeenten mogen niet de dupe worden van andere gemeenten die niet welwillend zijn geweest om locaties aan te dragen. Mede op verzoek van D66 Zuid-Holland wordt er op gestuurd dat dit en de verdeling van lusten en lasten van windmolens zo eerlijk en evenwichtig mogelijk gebeurd.

Wil je meer weten over de voortgang op dit dossier? Neem gerust contact op met onze woordvoerder, D66-Statenlid Janelle Bade.