Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 mei 2017

Publieksbijeenkomst Holland Outlet Mall

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft op 23 januari 2017 besloten tot een onderzoek  naar de verdere ontwikkeling van een Holland Outlet Mall. De HOM wordt volgens de plannen gevestigd in het huidige Woonhart in Zoetermeer dat getransformeerd wordt naar een Factory Outlet Center (FOC).

Om dit mogelijk te maken, zal het bestemmingsplan door de gemeente Zoetermeer aangepast moeten worden. Op dit moment is de gemeente Zoetermeer bezig met de onderzoeksfase. Als het (voorontwerp-)bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeente Zoetermeer, zal de provincie een afweging maken of de beoogde ontwikkeling past in het provinciaal beleid. Dit betreft onder andere het detailhandelsbeleid maar ook beleid over bereikbaarheid, leefbaarheid en  externe veiligheid.

Provinciale Staten krijgen veel reacties over het initiatief van de gemeente Zoetermeer voor het ontwikkelen van een Holland Outlet Mall (HOM). Niet alleen uit de gemeente Zoetermeer komen reacties maar ook uit omliggende gemeenten. Graag nodigt het Provincieparlement u uit voor de publieksbijeenkomst Holland Outlet Mall op woensdag 21 juni 2017 van 19.00 tot 22.00 uur op het Provinciehuis in Den Haag. Klik hier voor meer informatie over het aanmelden (deadline: 5 juni).

Zie ook