Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 december 2016

Ongerustheid rondom DuPont niet weggenomen

De recente rapporten over de vervuiling door DuPont/Chemours neemt de onrust onder de omwonenden niet weg. De zorgen over de verontreiniging – zowel via de lucht verspreid als in het grondwater – zijn bij omwonenden nog steeds aanwezig.

De zorgen zijn al langere tijd bekend, ook bij de gemeente Dordrecht, zoals onlangs bleek uit de breed overgenomen motie ‘Dordt is het zat’. Bij de fractie van D66 Zuid-Holland is het niet anders: richting Gedeputeerde Staten hebben wij deze zorgen veelvuldig gedeeld.

In januari staat de situatie bij DuPont/Chemours dan ook bovenaan de agenda van de commissie Verkeer en Milieu. De vervuiling die hier aangetroffen is, vormt namelijk een bedreiging voor een gezonde en veilige leefomgeving. D66 Zuid-Holland is ontevreden over de situatie en zal dat tijdens de commissievergadering ook duidelijk maken.