Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 maart 2016

D66 Zuid-Holland tevreden met behoud intercity Dordrecht

De fractie van D66 in Provinciale Staten Zuid-Holland is tevreden dat ook de komende twee jaar een intercity-verbinding tussen Dordrecht en Brabant blijft rijden. Afgelopen maandag werd bekend dat staatssecretaris Dijksma bereid is de kosten voor deze lijn te betalen.

Eerder was er nog sprake van dat er helemaal geen intercitytreinen meer tussen Dordrecht en Breda zouden gaan rijden, door een intensiever gebruik van de hogesnelheidslijn vanaf de komende dienstregeling. Zowel de regio Drechtsteden als de provincie Zuid-Holland hebben zich daar, met Statenbrede steun, steeds tegen verzet.

Statenlid Paul Breitbarth (woordvoerder OV): “Na twee jaar discussie ben ik blij dat er nu een voorlopige oplossing is. Station Dordrecht blijft de komende jaren verzekerd van haar intercitystatus. Dat is goed voor de reiziger op de grote spoorlijnen, maar ook voor de reizigers op de MerwedeLingeLijn.” D66 Zuid-Holland vindt tegelijkertijd dat de toezegging van de staatssecretaris niet het eind van de discussie mag zijn. Breitbarth: “De nu geboden oplossing is een tijdelijke. Dit biedt de ruimte om in het overleg tussen NS, Drechtsteden en Provincie Zuid-Holland te zoeken naar een permanente oplossing om de intercitystatus voor Dordrecht te garanderen.”

 

Zie ook