Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 maart 2016

Provincie Zuid-Holland omarmt initiatief Roze Zaterdag Gouda

D66 Zuid-Holland vindt het belangrijk dat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn. Het initiatief om Roze Zaterdag naar Gouda te halen, juichen wij dan ook van harte toe.

Daarom vroegen D66-Statenleden Geertjan Wenneker en Said Kasmi het college om dit plan ook te ondersteunen. Het college van Gedeputeerde Staten heeft welwillend en enthousiast gereageerd op de gestelde vragen. Wenneker: “D66 Zuid-Holland is verheugd dat het college steun uitspreekt voor het initiatief om Roze Zaterdag sinds jaren weer naar onze provincie te halen!”

Roze Zaterdag

De Roze Zaterdag wordt jaarlijks georganiseerd om aandacht te vragen voor LHBT-minderheden. De laatste keer dat het evenement Zuid-Holland aandeed, was in 2009. Daarom vindt D66 Zuid-Holland het belangrijk om het voornemen van Gouda te onderschrijven. Kasmi: “Het bidbook van Gouda, getiteld ‘Gouda is jezelf zijn’, sluit aan bij de waarden van D66 Zuid-Holland. Wij willen dat alle inwoners van onze provincie zichtbaar zichzelf kunnen zijn.”

College zegt steun toe

Om het initiatief uit Gouda kracht bij te zetten, vroegen Wenneker en Kasmi aan het college van Gedeputeerde Staten om zich achter dit plan te scharen. Het college antwoordde dat het van harte de kandidatuur van Gouda als gaststad van de Roze Zaterdag ondersteunt. Wenneker: “D66 Zuid-Holland is blij met de enthousiaste reactie van het provinciale college. Het vergroot de kansen van Gouda om de Roze Zaterdag naar Zuid-Holland te halen.” Kasmi: “Wij vroegen het college om de kandidatuur van Gouda voor de Roze Zaterdag te onderstrepen. Dat hierop positief gereageerd wordt, is een mooi gebaar en geeft onze provincie een nieuwe roze impuls.”

Organisatie ook verheugd

“Het steunt ons enorm dat ook de provincie Zuid-Holland, mede dankzij D66, ons initiatief een warm hart toedraagt. In een snel veranderende maatschappij is het van belang dat het onderwerp LHBT onder de aandacht blijft. Op deze manier kunnen zowel de stad Gouda als de provincie Zuid-Holland hier een bijdrage aan leveren. Wij gaan ons uiterste best doen een bidbook neer te leggen waar de Stichting Roze Zaterdagen Nederland niet om heen kan”, aldus Nard Colijn namens het organisatiecomité Roze Zaterdag Gouda.

 

Zie ook