Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 30 november 2009

Strijd om veiliger Heereweg

Een dodelijk verongelukte motorrijder, flinke botsingen van bromfietsers met een muurtje en een verkeersheuvel, en diverse andere zware ongevallen. Het is soms levensgevaarlijk op de Heereweg in Lisse. D66 fractievoorzitter Geertjan Wenneker nam afgelopen vrijdag samen met buurtbewoners een kijkje bij de gevaarlijke punten van de weg.

De provincie Zuid-Holland wil de provinciale wegen 'duurzaam veilig' inrichten. In het geval van de N208 ter hoogte van De Engel lijken de tijdelijke maatregelen juist de verkeersonveiligheid in de hand te werken. D66 Zuid-Holland is van mening dat bij herinrichtingsprojecten zoals deze de bewoners, als belanghebbenden en deskundigen van hun eigen leefomgeving, goed betrokken moeten worden. "Wij hebben de indruk dat dat zowel door de gemeente Lisse als door de provincie Zuid-Holland onvoldoende is gebeurd", aldus Wenneker.

Zie voor meer informatie onderstaand nieuwsbericht in het Leidsch Dagblad.

"Lissenaren geven moed niet op. Strijd om veiliger Heereweg", Leidsch Dagblad 7-5-2009.