Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 29 november 2009

Kabinet: Barendrecht krijgt CO2-opslag

D66 Zuid-Holland is teleurgesteld in het besluit van de Ministerraad om CO2-opslag door Shell onder Barendrecht toe te staan.

De Zuid-Hollandse statenfracties hebben op initiatief van D66 en coalitiepartij CDA onlangs nog het Kabinet opgeroepen niet te kiezen voor opslag onder Barendrecht – en te zoeken naar een andere locatie. Ook de gehele Barendrechtse gemeenteraad heeft zich uitgesproken tegen CO2-opslag onder Barendrecht.

Er zijn veel tegenstrijdige resultaten van onderzoeken naar de veiligheid van CO2-opslag. De fractievoorzitter van D66 Zuid-Holland, Geertjan Wenneker: "Wij hebben gepleit voor een alternatieve opslaglocatie onder de Noordzee, want de risico's voor de bewoners van Zuid-Holland zijn daar in ieder geval beperkt. Jammer dat het Kabinet een unaniem signaal vanuit de Provinciale Staten klakkeloos naast zich neer heeft gelegd".

Voor een nieuwsbericht hierover op nrc.nl klikt u hier.